Pastís jueu de taronja i ametlla
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dieta: celíaca
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 5 ous
- 250gr. de sucre
- Un sobre de llevat químic
- 250gr. de farina d'ametlla
- Dues taronges
12 racions
Elaboració
El que farem primer de tot és bullir les dues taronges durant una hora o una hora i mitja, depenent de la mida, senceres i amb pell fins que estiguin toves. Jo aquest pas acostumo a fer-lo el dia abans i deixo que les taronges es refredin.
L'endemà, tallo la taronja sense treure la pell i la passo per la batedora. Quedarà una pasta que reservarem per al final de la preparació del pastís.
Després, en un bol, posem els ous, el sucre i el llevat químic i ho batem bé fins que s'esblanqueeixi, amb la finalitat que agafi aire. Això farà que el pastís quedi més flonjo.
Seguidament hi afegim la farina d'ametlla i, amb molta cura, remenem bé. Jo ho he fet amb una forquilla, a poc a poc i que els ingredients s'anessin unint.
Finalment, afegim la taronja. I fem el mateix procediment anterior, remenar lentament fins a unir tots els ingredients.
Posarem la barreja en un motlle i enformarem durant una hora a 190ºC.
2h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
12123 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.